Bilutleie Tenerife

Teneriffa_Teide_PTC

Kanariøyene er kjent for de fleste nordmenn, og blant de syv øyene så er det spesielt Tenerife og Gran Canaria som er de to mest attraktive reisemålene. Tenerife på sin side er den største av de syv øyene når det kommer til antall innbyggere, og den nest største i areal. Sammen med resten av Kanariøyene så ligger Tenerife i Atlanterhavet et lite stykke utenfor kysten av det nordvestlige Afrika. Følgelig har øya et behagelig klima året rundt, som gjør at det er like populært å feriere her i januar som i juni.

Billeie på Tenerife

antalya-airport-car-hireLeiebil er en ypperlig måte å utforske områdene på Tenerife utenfor selve turistbyene og de mange sandstrendene. For selv om solslikking og avslapping er hovedformålet for mange, så er andre mer eventyrlystne av seg. Flyplassen på Tenerife ligger på sørspissen av øya, og alt ettersom hvor man skal oppholde seg på øya, så kan leiebil være gunstig. Turistbyene og landsbyene ligger nemlig på rekke og rad langs østkysten og hele veien nord på øya, slik at det enkleste er å leie bil direkte på flyplassen. Avis, Budget og Europcar er noen av firmaene som tilbyr bilutleie her.

Attraksjoner du kan besøke

Selv om de fleste turistene befinner seg på sør- og østsiden av øya, så er veinettet godt utbredt på hele øya. En kjøretur vestover kan derfor være mer spennende enn de typiske turisttingene som øya ellers byr på. Vulkanfjellene sentralt på øya kan man også utforske, med de mange klippene og dalene der man også kan oppleve de innfødte som fortsatt lever på den primitive måten.

Noen tips

Neu-Radtour

Kjøring på Tenerife er stort sett veldig greit. Mellom sør og nord på øya går det moderne motorvei, mens veinettet inn mot fjellene og på vestkanten av øya er noe dårligere. Trafikkreglene er de samme som i øvrige EU-land, og trafikken går forholdsvis rolig for seg. Også i sentrum av de ulike byene er det stort sett greit å kjøre leiebil, med gode parkeringsmuligheter de fleste steder (ofte gatelangs).

Kilder:

http://www.spaniaguide.no/tenerife/