Leiebil Sardinia

Villasimius_(Sardinien)_Badestrand_Bizarre_Felsen-hq

Sardinia er en italiensk øy som ligger et godt stykke ut i Middelhavet, sørvest for hovedstaden Roma. Det er en forholdsvis stor øy, som er over tre ganger så stor som naboøya Mallorca, og som med over 1,7 millioner innbyggere også er hjemsted for svært mange italienere. Det har bodd mennesker på øya i mange årtusener, noe som gjør at Sardinia har en innholdsrik og forholdsvis godt bevart historie. Dessuten byr øyas beliggenhet på et frodig og behagelig klima, som gjør det til en optimal turistdestinasjon både om våren, sommeren og høsten.

Her leier du bil på destinasjon

Sardinia er en ganske stor øy, og følgelig er leiebil nærmest en nødvendighet når man vil oppleve de ulike delene av øya. Faktisk er det hele tre flyplasser på øya, både på sørsiden, nordvestsiden og nordøstsiden. Det er på sistnevnte side av øya at mange ankommer med båt fra fastlandet på Italia, og følgelig er utvalget av bilutleie bra her. Både Europcar, Avis og Sixt tilbyr leiebil her, sammen med lokale Only Sardinia Car Rental. På vestsiden er det Sixt, Locauto, Budget og lokale Autonoleggio Am Servie som tilbyr leiebil, mens flere av disse kjedene også er tilgjengelig i storbyen Alghero og på sørspissen av Sardinia.

Attraksjoner

0000001315

Sardinia er den perfekte øya å oppleve med leiebil, og bare det å kjøre fra strand til strand og oppleve de ulike naturfenomenene er en opplevelse i seg selv. Blant severdigheter man vil få med seg på veien er San Simplico-kirken anbefalt, sammen med de magiske monumentene i Arzachena. Få også med deg havnebyen Alghero, som byr på både yrende folkeliv og historiske bygninger – og naturligvis også flotte badestrender og asurblått badevann.

Tips til kjøring på Sardinia

Kjøring på Sardinia kan på mange måter sammenlignes med norsk landevei. Til tider er standarden god (i innlandet mellom de største byene), mens det ofte er hullete, svingete, lav fartsgrense og det som hører til. I enkelte byer kan det også være travelt med mye trafikk, og trange gater, men tar man det rolig så er det enkelt ganske greit å kjøre på Sardinia. Den hissige oppførselen i trafikken som mange italienere har ser for øvrig ut til å gjelde også hos enkelte på Sardinia.