Bilutleie i Marseille

Marseille, France panorama at night. The famous european harbour view on the Notre Dame de la Garde

Marseille er en kystby i Frankrike som ligger sentralt langs kystlinjen til landet. Det er derfor et viktig knutepunkt og en havneby av dimensjoner, med nærmere 900 000 innbyggere i selve bykjernen. Marseille er faktisk den andre største byen i Frankrike, og blir kun forbigått av Paris på innbyggertall. Følgelig er det en skikkelig storby man har med å gjøre her. Med sin beliggenhet ut mot Middelhavet har Marseille et forholdsvis behagelig klima, da først og fremst på sommeren. Dog er den steinete kystlinjen ikke særlig velegnet for en badeferie – men Marseille kan by på så mangt.

Billeie Marseille

Ankommer du Marseille via den internasjonale lufthavnen Provence Airport, som ligger i regionen Marignane litt nord for selve Marseille, så kan du enkelt leie bil her for resten av ferien. Kjeder som Enterprise og Budget tilbyr bilutleie på flyplassen, mens Europcar, lokale UCAR Marignane og Hertz også finnes i umiddelbar nærhet. Utvalget av bilutleie er også meget bra i selve Marseille, med de fleste tilbyderne rundt sentralbanestasjonen som ligger like ved havnen. Her finnes det også en rekke lokale, franske bilutleiere.

Selskaper:

http://www.leiebilguiden.no/frankrike/

http://www.leiebilnice.no/

https://www.expedia.no/Leiebil-Nice.d180102.Leiebil-Guide

http://www.bilutleie24.no/frankrike/bilutleie-frankrike.php

https://www.sixt.no/bilutleie/frankrike

Severdigheter


Med leiebil i Marseille har du det perfekte utgangspunktet for å oppleve kystlinjen av Frankrike, og kanskje ta en kjøretur bortover til fyrstedømmet Monaco, filmfestivalbyen Cannes og kanskje til og med en tur over grensen til Sveits og kystbyen Genova. Mulighetene er mange med leiebil i Marseille! I selve byen vil du få med deg det majestetiske byggverket Notre-Dame de la Garde, og den gamle bydelen av Marseille med en havnepromenade som er flere århundrer gammel. Få også med deg den historiske Marseille-katedralen i sentrum av den franske storbyen.

Kjøretips

Kjøring i Marseille og i områdene rundt er veldig greit. Rundt selve sentrum går det motorveier som kobler sammen de ulike kystbyene, slik at du enkelt kan ta deg fra by til by. I selve sentrum er det også forholdsvis greit å kjøre, og det er ingen spesielle utfordringer med å ha leiebil i Marseille. Parkering gjøres enten i parkeringshus eller i såkalte «blå soner». Da må du ha en lapp som du kan hente på politistasjonen eller på turistkontorer, som unngår at du får parkeringsbot. Det er 21 års aldersgrense for å leie bil i Frankrike.